Thursday, April 25, 2013

Monday, April 22, 2013

happy birthday to my dear.....


pss: scroll p bawah skali untuk tutup audio blog ni k...klik je kat widget bawah tu nt die stop la..

Wednesday, April 17, 2013

penakut

...dan aku memang penakut
               mengakui cinta kepadamu......
                          


Saturday, April 6, 2013

Jom Audit

Assalamu'alaikum! 

 sedang hati gelisah....Allah hantar ini
 lalu terfikir sudahkah aku berdoa?
 ya aku sedang berbicara dengan Allah... dan Dia maha mendengar..kalaupun tiada penyelesaian yang diperolehi sekarang Allah campakkan ketenangan dalam hati ini.....setidak-tidaknya kita tahu Dia bersama kita..sabar..mungkin Dia telah merancang sesuatu yang terbaik...biarlah apa manusia kata..tak luak pun di sisi Allah...
 ya..minta dan terus meminta....memang aku temui Dia tatkala aku tersungkur 
apabila aku terlalu asyik dalam indahnya dunia...
Dan dengan mengingati Allah hati akan tenang...sungguh hinanya aku sujud mencari Pencipta hanya bila masaalah datang bertimpa-timpa...tetapi luasnya kasih sayang Allah apabila Dia tak pernah melupakan aku....tetap mendengar dan membantu....kita...Dia tak pernah lupakan kita....tak pernah.....

*tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa silam dan tidak ada insan berdosa yang tidak mempunyai masa depan*

aku sedang menjalani kehidupan yang aman...mungkin kisah lalu masih lagi mengganggu mimpi...namun satu yang kupegang..kalau aku berdendam sampai bila hati ini akan tenang?
silaturrahim ini akan kujaga...seperti mana Allah menjaga setiap hambaNya walaupun sering dilupakan......
senyum dan katakan semuanya akan baik-baik saja :)
( ^_^ )

Monday, April 1, 2013

Bencana..

ya boleh aku katakan

cinta manusia membawa bencana

yang bila sakitnya membawa dendam

angkaranya menjadi sengketa

sungguh aku menyesali sebuah perkenalan

walaupun banyak pengajaran

dari jauh terpesong aku bertemu Dia

tapi tetap

cinta manusia itu bencana buatku...


untuk kamu yang Allah hantar..
belum lagi kutemu jawapan
belum lagi berjaya kupujuk hati ini
untuk membuang perasaan benci
pada cinta palsu seorang ajnabi..
peluang untukmu andai benar tulusnya hati..
singgahlah membawa aku ke jalan diredhai....
tuntun langkahku genggam tanganku
atas satu akad..
janji si wali...

bantu aku buang semua kepahitan..
sehingga satu hari aku katakan

CINTA ITU SATU KEMANISAN...
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...