Thursday, December 23, 2010

amnesia vs miasara

pernah tgok seribu kali cinta?ok. kalau cter pasal drama love ni biasanya jarang la kite jumpe pasal info2 terbaru pasal penyakit2 ni..biasanya moral value je yg ade..tu pon kadang2 ntah hape2 je sebab just nak tunjuk kesetiaan pasangan yg bercinta..
dalam cerita seribu kali cinta ni..miasara ni seorang gadis pulau yg mengalami amnesia lepas ditimpa satu kemalangan. bila sedar daripada koma, die terus menjadi seorang yang pelupa. tapi die ingat masa lalu die.yg die lupa cuma apa yg berlaku pada masa terkini...rasa nak gelak jugak la bila ditakdirkan ada sorg pakwe dr k.l ni name die nizam jatuh cinta kat die n buat keputusan untuk kawen dengan miasara ni..kisah cinta diorg ni unik sebab mia hanya boleh kenal nizam kalau die tgok video percintaan diorg..smpai la kawen pon..asal bgun tdo je mia menjerit n pukul nizam sebab die ingat nizam nk rogol die..bile dah pregnant n dapat anak pon die still x dapat ingt jugak..hmn..kesian nizam..tapi cinta segala-galanya but nizam..die usaha jugak nak pulihkan miasara..xtaw la apa endingnye agaknya sebab esok last episode (sajer ngengada nak wat entry ni ari nih,...)hihi....
ok habis cter pasal miasara..jom kite cter pasal amnesia..macam yg saya cerita td, amnesia ni sejenis situasi apabila seseorang mengalami kecederaan dan hilang ingatan samaada ingatan dulu atau sekarang...dalam story ni kire miasara kategori yg kedua la..die lupa apa yg sedang berlaku..ok klik la kat mane2 word amnesia kat dalam entry ni untuk mengetahui lebih lanjut pasal amnesia..
next lagu.
saya suka betul lagu seribu kali cinta. zarina n adepp yg nyanyi..lirik die best.nah lirik n mp3 die...
Terciptanya kita terciptalah rasa
Tercipta cinta, tercipta rindu
Tercipta episod penuh berwarna antara kau dan aku

Terasa segalanya sempurna tanpa cela

Lihat dari hati bukannya diri

Bagai puteri menanti putera kasih antara kita

Walau dipukul kuat ombak cinta

Melayang jauh jauh seketika

Kembali kerna percayakan kita

Terasa bagai dongeng kisah asmara

Berputik kita kerna rasa

Kasih yang tercipta antara kita

Adeep

Terciptanya kita terciptanya rasa

Tercipta cinta, tercipta rindu

Terasa semuanya sementara sumpahan antara kita

Walau dipukul kuat ombak cinta

Melayang jauh seketika

Kembali kerna percayakan kita

Terasa bagai dongeng kisah asmara

Berputik kita kerna rasa

Kasih yang tercipta

Zarina: Oh dugaan berdua tiada beza

Adeep: Oh dari mana datangnya sentiasa

Zarina & Adeep: Kabur tiada dapat kita menghalangnya

Zarina: Kasih…

Adeep & Zarina

Walau dipukul kuat ombak cinta

Melayang jauh seketika

Kembali kerna percayakan kita

Terasa bagai dongeng kisah asmara

Berputik kita kerna rasa

Kasih yang tercipta antara kita

Terciptanya kita terciptalah rasa

tercipta cinta, tercipta rindu
ok..setakat ni jer entry kali ni..kalau sempat nak tgok apa ending cter miasara ni..tgok esok 6.30 petang k...time ni magrib kat sabah kan?tgok2 jgak..jgan smpai terlepas magrin dah la..iklan kan lame...ngeh3...
ok..heart u readers!

1 comment:

bEbY_aiZuRa said...

hahaha...aku pon suka tengok citer ni...best la bagi aku...seribu kali cinta...tidak pernah rasa jemu mengungkapkan cinta...
kalau kat Sabah mmg show tym maghrib tapi kat sini maghrib awal...so, solat pada awal waktu la....jadinya sempat jugak tengok citer ni sampai masuk waktu isyak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...