Friday, May 17, 2013

FACEBOOK (FB)

Penangan FB orang bercinta
dari FB org bercinta gaduh2 manja
buka FB orang bercinta kawen-kawen
dalam FB orang kawen tadi dapat anak..

haa mula la mengarut dah ni

macam-macam ada kat FB
kalau dulu x suke bleh unfriend maksudnye xnak kawan dah! u better go shuh shuh shuh..
lagi benci block ... haaa hambek ko!! sambil nyanyi"  ...tolong teruskan hidup jangan sebut namaku"
skarg ada butang len2 lagi...
boleh hide orang kalau xnak post die menyemak kat wall kite..
haa yg ni sy baru tau..
butang restricted....
dulu ingatkan bila klik restricted tu maksudnya post kita x menyemak kat home orang
rupa-rupanya test restricted diri sendiri orang yg kita restricted tu xkan nmpak langsung post2 kite even bukak profile..haha
maksudnya ala-ala unfriend tp lembut skit la caranya....
so dah faham dah...terus unrestricted balik...

ad 1 part paling kelakar bila kita x kenal orang tu...
orang tu pon x kenal kite..
tibe2 orang tu block kite...
haa pelikss kan....
eh macam mana taw kene block plak kalau x kenal??
jeng3....
haip please! xda masa nak stalk..cuma terfikir
bila ada post2 my friend tag kawan2 dia mesti ad 1 nama yg hitam x biru...
bukan 1 banyak..hehe
buat2 xtaw sudah sebab xda kaitan......

lagi cerita pasal FB
kalau gaduh kat FB semua org taw..
kalau tgah bahagia kat FB 1 dunia tahu..
kalau tengah rindu org kat FB pon boleh diketahui...
haishhh FB-FB...

apa lg ya..
ermm baru2 ni FB buat app yg announce status married, engaged segala kat tepi
ah annoying plak....lagi2 kalau engaged riuh sedunia...camna nak tukar setting tu pon xtaw..
jangan nt sy annoying ngan org punya tba2 sy plak kuar camtu gak kat home org.haha

haa sape nk cari musuh kat FB pon boleh
nak cari kekasih kat FB pon boleh
nak cari suami "oh bakal imamku" online pon ada
nak cari isteri "penyejuk jannatul raudhah" pon ada
nak cari pelanggan jual barang pon ada..

haa baru2 ni
ada plak group2 bisness on9 asek add sy dalam FB
adoiii macam2 ye skarg..
tp dengar2 kata postage skarang dah naik harga....
kesian peniaga on9..(haha padan muka nila akibat undian anda semua) upsssss....

ok la..mengarut sangat2 dah ni...

ok kene off dah nak study..cewah..
ok
assalamu'alaikum!
xoxo



2 comments:

AngGau said...

hye...tumpang lalu...hehehe...lawa blog... ;)

afiqah ashiya said...

haha baru nak lalu david? bah sila2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...